הכי

אתם ואני

אישי

ייעוץ אישי/ליווי אישי מתאימים לכם אם אתם..

הורים שאוהבים תהליך ספציפי שמותאם אליכם

הורים שרוצים לבנות תכנית עבודה היקשרותית צעד אחר צעד איתי יחד

שרוצים ללמוד את הילד שלהם מבפנים
ולהבין את "מאחורי הקלעים" של ילדיהם

מה מיוחד בליווי מלא או בשיחת ייעוץ אישית?

ייעוץ חד פעמי וליווי מלא מאופיינים בכך שהם נעשים ב"ארבע עיניים", אנחנו מבלים שעתיים יחד בשיחה על הילד שלכם, עליכם, המשפחה, האתגרים סביב השינה והפתרונות שמחכים לכם.

ה"שיטה" שלי היא הסתכלות על תמונה רחבה שבה אני סוקרת את כל מה שקורה כרגע בחייו של ילד, אני שואלת המון שאלות, מפרקת לגורמים את כל התנהלות היום והשגרה, הצרכים הפיזיים, המצב הרגשי, אני לוקחת בחשבון שלבים התפתחותיים ועוד. לאחר מכן, אני בונה תמונה חדשה ומנגישה לכם את זווית ההסתכלות שלי, כיועצת שינה ומדריכת הורים, דרך המשקפיים ההיקשרותיות.  הדרך ההיקשרותית מסבירה לנו את הילדים שלנו כך שאנחנו מבינים את שורש הבעיה, כיצד לגשת אליה ובאיזה פתרון להשתמש על מנת לעזור להם.

בדרך ההיקשרותית אין שימוש במערכת הבהלה שלי הילד, אין אימוני שינה ואין חתירה להירדמות עצמאית בטרם בשלות של הילד.

השינוי שמחכה לכם :

ליווי מלא ואישי

ליווי מלא כולל : ניתוח שאלון מקדים ויומן שגרה, בניית תהליך המותאם אליכם אישית, פגישת זום בת שעתיים, שבועיים וחצי של תמיכה יום יומית וליווי אישי שלי בכם ובתהליך וחוברת עם טיפים ודגשים שנשארת איתכם לתמיד.

בטרם הפגישה שלנו, אני אשלח לכם שני קבצים : יומן שגרה ושאלון מקדים בעל 6 חלקים שאותם תמלאו. אני מנתחת את יומן השגרה בצירוף השאלון, בונה עבורכם תכנית עבודה ומציגה לכם את בסיס התכנית בפגישה שנקבע. אני אסביר לכם את שורש הבעיה, אסביר לכם על המנגנונים התומכים בבקרת השינה של ילדיכם, הצרכים המתחרים בשינה, השיבושים בשגרה וכיצד ניתן לשפר פלאים את המצב הנוכחי.

המטרה, שהדרך תתחבר לכם לאינטואיציה, תהדהד עם ההיגיון של הלב ותרגישו שיש לכם את כל הכלים אצלכם בידיים.

לאחר מפגש הזום שלנו בן השעתיים, נצא יחד לדרך עם תמיכה יומית שלי, חידודים ודיוקים המותאמים אליכם אישית.

שיחת ייעוץ אישית חד פעמית

שיחת ייעוץ אישית כוללת: ניתוח שאלון מקדים ויומן שגרה, בניית תהליך המותאם אליכם אישית, שיחת ייעוץ בת שעתיים שבה נבין לעומק איפה מקור האתגרים ואיך פותרים אותם וחוברת לליווי הכוללת דגשים כלליים, יומן מעקב וטיפים שלי ליום-יום שלכם.

בטרם הפגישה שלנו, אני אשלח לכם שני קבצים : יומן שגרה ושאלון מקדים בעל 6 חלקים שאותם תמלאו. אני מנתחת את יומן השגרה בצירוף השאלון, בונה עבורכם תכנית עבודה ומציגה לכם את בסיס התכנית בפגישה שנקבע. אני אסביר לכם את שורש הבעיה, אסביר לכם על המנגנונים התומכים בבקרת השינה של ילדיכם, הצרכים המתחרים בשינה, השיבושים בשגרה וכיצד ניתן לשפר פלאים את המצב הנוכחי.

המטרה, שהדרך תתחבר לכם לאינטואיציה, תהדהד עם ההיגיון של הלב ותרגישו שיש לכם את כל הכלים אצלכם בידיים.

שאלות שוודאי רציתם לשאול אותי

ללמוד על בקרת השינה של הקטנטנים ולהבין את הצרכים שלהם ניתן בכל גיל.

שעות הבוקר עד השעה 12:30 ולאחר מכן בשעות הערב החל מ- 20:30 לרוב.

ניתן לשאול שאלה או שתיים לדיוק, אבל אם תרגישו שאתם מתקשים ליישם ולזהות כיצד לפעול ברגעים במהלך היום, כנראה שאתם צריכים ליווי. 

בגלל שהפגישה מלאה בידע, והכל ניתן לכם בבת אחת, הרגשתי צורך לבנות לכם חוברת שתישאר איתכם לתמיד ותיתן תזכורות ודגשים חשובים.

ואם אנחנו רוצים להאריך את הליווי מעבר לשבועיים וחצי כי אנחנו מרגישים שאנחנו צריכים עוד זמן ביחד איתך?

השאלה שחוזרת על עצמה הכי הרבה 🙂 . אין לי "שיטה" קשיחה ותבניתית. מתוקף ההבנה שילדים צריכים את השינה ורוצים לישון, אני יודעת שאם הם קמים או מתקשים להירדם זה בגלל שאין להם את התנאים לכך או שהורים לא מזהים את הצרכים שלא נענו (וזה לגמרי לגיטימי). לכן העבודה היא מול ההורה, לחבר אותו לילד שלו, לחבר אותו לאינטואיציה שלו, ללמד אותו מה משפיע על בקרת השינה, מהם הצרכים המתחרים בשינה, איך ילד אמור להגיע להרדמה ואיך להתנהל עם שיבושים בשגרה. אנחנו לא רובוטיים ואנחנו צריכים לפתח גמישות מסוימת והבנה שיש ימים שהדברים לא יתנהלו לפי השגרה האופטימלית, וזה בסדר גמור, רק חשוב שנדע למה לצפות ואיך להתכונן בהתאם.

ההצלחה שלי היא השגת המטרות שלכם. הייעוץ, הליווי, התמיכה – הכל עבורכם. אנחנו נדבר על האתגרים שלכם, נציף את הרצונות שלכם, ואסלול דרך שמותאמת לכם ולילד שלכם בדרך מחבקת שרואה את הצרכים של הילד. מבחינתי הרדמה מיטיבה היא הרדמה בנוכחות הורה בכל דרך שנוחה לו (הנקה, ידיים, ליטוף, חיבוק – מה שעובד לכם. העיקר שתהיו שם קרוב קרוב) שאורכה עשר דקות – רבע שעה. מבחינת התעוררויות, אני לא מבטיחה לילה שלם. הסיבה היא שתינוק יקום לאכול או לשתות אם הוא רעב/צמא וייתכן שהוא לא בשל לחבר את כל מחזורי השינה במשך 12 שעות. ייתכן שהוא יצטרך אחת לכמה מחזורים סיוע, בהתאם להתפתחות שלו והגיל כמובן. ייתכן שיהיו 2 התעוררויות בלילה וייתכן ש-3. בתחילת הלילה אני לא מצפה להתעוררויות אלא יותר בחלקו השני ששם לרוב יש דרישה לאוכל וסיוע בחיבור מחזורי שינה. 

אני מאמינה שילד שזקוק לנוכחות הורית צריך לקבל אותה. אם ילד נינוח וכל צרכיו מסופקים והוא לא מחפש את ההורה ונרדם בנינוחות לבד (כלומר זה נובע ממנו) אז אין צורך "לגעת". לעומת זאת, אם ילד בוכה, מבקש ידיים, מסמן שהוא זקוק לנוכחות הורית ובטחון – אני אסביר להורה למה חשוב לספק לו את הקרבה והביטחון הרגשי במיוחד לפני השינה.

לרוב לא, כי ללמד ילד הירדמות עצמאית משמע לא לספק לו את הקרבה והנוכחות ההורית שהוא זקוק להם לפני השינה וזה נחווה כחוויית פרידה רגשית שמעוררת בהלה. בגישה ההיקשרותית אין לימוד הרדמות עצמאיות. אין זה אומר שהורה צריך להרדים במשך ארבעים דקות ושעה, הרדמה יכולה להיות עשר דקות אבל עם נוכחות הורית כך שילד הולך לישון בתחושה בטוחה ורגועה.

לפרטים נוספים ,
צרו קשר :

נעים להכיר,

אני סתיו קורן וקנין, יועצת שינה ומדריכת הורים בגישה ההיקשרותית.  גישה שמתרגמת את תחושות הבטן ההוריות שלי למילים ומדע, היגיון ורגש. ההורות לדביר וליעד טרפה לי את כל הקלפים באמצע החיים, כך שמצאתי את עצמי מתפטרת ממשרה יציבה בארגון מוכר כמהנדסת כימיה ויוצאת למסע חדש עם החלטת לב חזקה וקול פנימי שלא ויתר לי…

כאמא בפעם הראשונה לילד רגיש מאוד נתקלתי בקשיים רבים בדרך ולא ידעתי מה לעשות.  כשהוא היה תינוק קטנטן בן 5 חודשים פניתי לעזרה סביב השינה שלו ונכווינו בתהליך מלא דמעות ורגשות אשם. הרגשתי אבודה, לא היו לי ידע או כלים להתנהל. הרגשתי שתחושות הבטן שלי לא פועלות וחוויתי כישלון עצום.
חיפשתי פתרונות בחוץ עד שהגעתי "הביתה", לגישה ההיקשרותית.
2K9A4760